Physio – Pilates

Το physio-pilates είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα άσκησης.

Το physio-pilates είναι ένα δυναμικό πρόγραμμα άσκησης, το οποίο συνδυάζει τη λεπτομερή γνώση της εμβιομηχανικής της ανθρώπινης κίνησης, με την ευρέως διαδεδομένη μέθοδο του pilates.

Είναι ουσιαστικά ένα σύστημα ασφαλών, αποτελεσματικών και εξειδικευμένων ασκήσεων, οι οποίες είναι κατάλληλες για όλες τις ηλικίες. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει ασκήσεις αυξανόμενου βαθμού δυσκολίας με στόχο τη βελτίωση της δύναμης, του νευρομυικού συντονισμού και του ελέγχου της κίνησης. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμη και ως το τελευταίο στάδιο ενός προγράμματος αποκατάστασης. Οι ασκήσεις γίνονται σε στρώμα (mat pilates) με τη χρήση διαφόρων εξαρτημάτων όπως μπάλες, λάστιχα rings κα., αλλά κυρίως με την αντίσταση και το βάρος του ίδιου του σώματος.

Συνδυάζοντας διάφορα πρότυπα κίνησης και ενεργοποίησης, μπορούμε να βελτιώσουμε την κινητικότητα, την ευλυγισία, τη σταθερότητα, την ισορροπία, τη στάση του σώματος και να προλάβουμε ενδεχόμενους τραυματισμούς. Ο στόχος μας πάντοτε είναι η απόκτηση ενός δυνατού και υγιούς σώματος, απαλλαγμένου από πόνους και ενοχλήσεις.